Besin Mozaiği Sağlıklı Bir Yaşam İçin Dengeli Beslenme

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek Beslenme, sıhhatli bir hayat tarzını sürdürmenin mühim bir parçasıdır. Yediğimiz yiyecekler, vücudumuzun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlar. Sağlıklı bir rejim uyguladığımızda, bedenimize kuvvetli ve sıhhatli kalmak için gereksinim duyduğu yapı taşlarını vermiş oluruz. Vücudumuzun gereksinim duyduğu birçok değişik gıda vardır. En mühim gıdalardan bazıları şunlardır: Karbonhidratlar Proteinler Yağlar Vitaminler Mineraller Her gıda vücudumuzda değişik bir rol oynar. Karbonhidratlar enerji sağlar, proteinler dokuları oluşturur ve onarır, yağlar vitamin ve minerallerin emilimine destek verir, vitaminler muhtelif vücut işlevlerine destek verir ve mineraller kemik sağlığı ve öteki vücut süreçleri için gereklidir. Sağlıklı bir rejim yapmak, vücudumuzun gereksinim duyduğu bütün gıdaları elde eden muhtelif yiyecekler yiyecek demektir. Bunlara meyveler, sebzeler, tam tahıllar, yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri dahildir. Sağlıklı beslendiğimizde, yalnızca kendimizi en iyi biçimde hissetmemize destek olmuyoruz; bununla beraber kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer […]

Besin Mozaiği Sağlıklı Bir Yaşam İçin Dengeli Beslenme

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek

Beslenme, sıhhatli bir hayat tarzını sürdürmenin mühim bir parçasıdır. Yediğimiz yiyecekler, vücudumuzun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlar. Sağlıklı bir rejim uyguladığımızda, bedenimize kuvvetli ve sıhhatli kalmak için gereksinim duyduğu yapı taşlarını vermiş oluruz.

Vücudumuzun gereksinim duyduğu birçok değişik gıda vardır. En mühim gıdalardan bazıları şunlardır:

  • Karbonhidratlar
  • Proteinler
  • Yağlar
  • Vitaminler
  • Mineraller

Her gıda vücudumuzda değişik bir rol oynar. Karbonhidratlar enerji sağlar, proteinler dokuları oluşturur ve onarır, yağlar vitamin ve minerallerin emilimine destek verir, vitaminler muhtelif vücut işlevlerine destek verir ve mineraller kemik sağlığı ve öteki vücut süreçleri için gereklidir.

Sağlıklı bir rejim yapmak, vücudumuzun gereksinim duyduğu bütün gıdaları elde eden muhtelif yiyecekler yiyecek demektir. Bunlara meyveler, sebzeler, tam tahıllar, yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri dahildir.

Sağlıklı beslendiğimizde, yalnızca kendimizi en iyi biçimde hissetmemize destek olmuyoruz; bununla beraber kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik hastalıklara yakalanma riskimizi de azaltıyoruz.

Sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmek istiyorsanız, diyetinizde birtakım bayağı değişimler yapmak büyük bir ayrım yaratabilir. Daha çok meyve, sebze ve tam tahıl yiyerek başlayın. Yağsız protein kaynakları ve azca yağlı süt ürünleri seçin. İşlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların tüketimini sınırlayın.

Bu bayağı değişimleri yaparak kendinizi daha iyi hissetmeye başlayabilir ve kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.

Hususiyet Yanıt
Besin Besin, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu bir maddedir. Altı ana gıda türü vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su.
Mozaik Besin mozaiği, değişik besinlerin vücudun sağlığını desteklemek için beraber emek verme şeklini tanımlayan bir metafordur. Bir mozaik birçok değişik parçadan oluştuğu benzer biçimde, vücudun sağlığı da bütün değişik besinlerin müsait dengesine bağlıdır.
Sıhhat Huzur, fizyolojik, psikolojik ve toplumsal rahatlık halidir. Yalnız hastalığın yokluğu değil, bununla beraber pozitif yönde bir esenlik ve rahatlık halidir.
Beslenme Beslenme, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlamak amacıyla yiyeceklerin katılması ve kullanılması sürecidir.
Sıhhat Sıhhat, fizyolojik, psikolojik ve toplumsal rahatlık halidir. Yalnız hastalığın olmaması değil, bununla beraber pozitif yönde bir esenlik ve rahatlık halidir.

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek

II. Beslenmenin Önemi

Beslenme, iyi esenlik için eğer olmazsa olmazdır. Vücuda muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu enerji, gelişme ve tamir benzer biçimde gıdaları sağlar. Sağlıklı bir rejim, kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik rahatsızlıkları önlemeye destek olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Hidrasyon Mükemmelliğinin ABC'leri Daha İyi Yaşama Yolculuğu

Vücudun gereksinim duyduğu altı temel gıda vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su. Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Proteinler vücut dokularının büyümesi, onarımı ve bakımı için gereklidir. Yağlar enerji, izolasyon ve organların korunması için gereklidir. Vitaminler ve mineraller metabolizmayı tertip, kemik oluşturma ve oksijen nakliyat benzer biçimde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Su bütün vücut fonksiyonları için gereklidir.

Vücudun gereksinim duyduğu her gıda maddesinin miktarı yaşa, cinsiyete, aktivite seviyesine ve genel sağlığa bağlı olarak değişmiş olur. Sağlıklı bir rejim, bütün gıda gruplarından muhtelif yiyecekler ihtiva eder. Sağlıklı bir rejim yiyecek, sıhhatli bir kiloyu korumaya, kronik rahatsızlık riskini azaltmaya ve genel esenlik ve refahı iyileştirmeye destek olabilir.

III. Değişik Beslenme Türleri

Her biri kendi faydaları ve dezavantajları olan birçok değişik beslenme türü vardır. En yaygın beslenme türlerinden bazıları şunlardır:

  • Makrobesinler, karbonhidratlar, proteinler ve yağlar dahil olmak suretiyle vücudun büyük oranda gereksinim duyduğu besinlerdir.

  • Mikronutrientler, vücudun azca oranda gereksinim duyduğu vitamin, mineral ve elektrolitleri içeren besinlerdir.

  • Fonksiyonel gıdalar, temel gıda değerlerinin ötesinde ek esenlik faydaları elde eden gıdalardır.

  • Besin takviyeleri, normalde gıdalarda bulunmayan gıda öğelerini içeren ürünlerdir.

Her beslenme türünün sıhhatli bir vücudu korumada oynayacağı kendine has bir rol vardır. Makro besinler enerji sağlar, mikro besinler bedensel işlevleri destek sunar, fonksiyonel besinler hastalıklardan koruma sağlar ve rejim takviyeleri gıda boşluklarını doldurmaya destek olabilir.

Tek bir beslenme türünün hepimiz için muhteşem olmadığını unutmamak önemlidir. Sizin için en iyi rejim, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Değişik beslenme türleri ve sizin için doğru olan sıhhatli bir diyetin iyi mi oluşturulacağı hakkındaki daha çok data edinmek için doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün.

IV. Sağlıklı Bir Rejim Iyi mi Yapılır

Sağlıklı bir rejim, vücuda muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden bir rejimdir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder. Sağlıklı bir rejim ek olarak kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder.

Sağlıklı beslenmek için birtakım ipuçları şunlardır:

  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin.
  • Kucak kucak meyve ve sebze tüketin.
  • Beslenmenize yağsız protein kaynaklarını ilave edin.
  • Sağlıksız yağları sınırlayın.
  • Olası olduğunca düşük sodyumlu ve şekersiz seçenekleri tercih edin.

Bu ipuçlarını takip ederek vücudunuzun sıhhatli ve kuvvetli kalmak için gereksinim duyduğu gıdaları aldığından güvenilir olabilirsiniz.

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek

V. Muayyen Durumlarda Beslenme

Beslenme, kalp hastalığı, kanser ve diyabet dahil olmak suretiyle birçok kronik hastalığın önlenmesinde ve yönetiminde mühim bir rol oynar. Meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı sıhhatli bir rejim uygulayarak sıhhatli bir kiloyu korumaya, kronik rahatsızlık riskinizi azaltmaya ve genel sağlığınızı iyileştirmeye destek olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Dikkatli Beslenme Ustalığı Daha Sağlıklı ve Mutlu Bir Siz İçin Bilinçli Beslenme Rehberi

Kronik bir hastalığınız var ise, doktorunuz ya da diyetisyeniniz durumunuzu yönetmenize destek olması için muayyen bir rejimi takip etmenizi önerebilir. Örnek olarak, diyabet hastalarına çoğu zaman şeker ve işlenmiş karbonhidrat alımını sınırlamaları öneri edilirken, kalp hastalığı olan kişilere doymuş yağ ve kolesterolü düşük bir rejim yemeleri öneri edilebilir.

Kronik bir hastalığınız var ise, sizin için en iyi rejim hakkındaki doktorunuzla ya da diyetisyeninizle görüşmeniz önemlidir. Bireysel ihtiyaçlarınıza nazaran uyarlanmış ve durumunuzu yönetmenize ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olacak bir plan oluşturmanıza destek olabilirler.

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek

VI. Beslenme ve Egzersiz

Egzersiz sıhhatli bir hayat tarzının mühim bir parçasıdır. Genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenize destek olabilir ve ek olarak zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilir. Egzersiz yaptığınızda, vücudunuz kalori yakar ve yediğiniz yemeklerden gelen enerjiyi kullanır. Bu, metabolizmanızın sıhhatli kalmasına destek verir ve zayıflamanıza destek olabilir. Egzersiz ek olarak ruh halinizi ve enerji seviyenizi iyileştirmeye destek olabilir ve kalp hastalığı, nüzul ve tip 2 diyabet benzer biçimde kronik hastalıklar geliştirme riskinizi azaltabilir.

Egzersize yeni başladıysanız, yavaş başlamanız ve zaman içinde egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artırmanız önemlidir. Ek olarak egzersizinizden ilkin ısındığınızdan ve daha sonra soğuduğunuzdan güvenilir olmalısınız. Herhangi bir altta yatan esenlik sorununuz var ise, bir egzersiz programına başlamadan ilkin doktorunuzla görüşün.

Egzersizi hayat karakterinize dahil etmek için birtakım ipuçları:

  • Keyif alacağınız ve devam ettireceğiniz bir aktivite bulun.
  • Yavaşça başlayın ve zaman içinde egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artırın.
  • Antrenmandan ilkin ısının ve daha sonra soğumaya çalışın.
  • Vücudunuzu kulak verin ve ağrı hissederseniz durun.
  • Antrenmandan ilkin, antrenman esnasında ve antrenmandan sonrasında bolca su içerek sıvı ihtiyacınız olan şeyi giderin.

Egzersiz, sıhhatli bir hayat tarzının mühim bir parçasıdır. Egzersizi rutininize dahil ederek genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirebilirsiniz.

Besin Mozaiği: Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Bir Araya Getirmek

VII. Beslenme ve Kilogram Kaybı

Kilogram yitirilmesine katkıda bulunan birçok değişik unsur vardır, bunlara rejim, egzersiz ve hayat seçimi değişimleri dahildir. Beslenme, vücuda muntazam emek harcaması ve yağ yakması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlamış olduğu için kg kaybında mühim bir rol oynar.

Zayıflama mevzubahis olduğunda, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı sıhhatli bir rejim yiyecek önemlidir. Bu yiyecekler, vücudun sıhhatli kalmasına ve yağ yakmasına destek olan besinlerle doludur. İşlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların alımını sınırlamak da önemlidir.

Diyetin yanı sıra egzersiz de zayıflamanın mühim bir parçasıdır. Egzersiz kalori yakmaya ve kas meydana getirmeye destek verir. Kas hacmi kg kaybı için önemlidir, şu sebeple yağ yakmaya ve metabolizmayı yüksek tutmaya destek verir.

En son, hayat seçimi değişimleri de kg yitirilmesine destek olabilir. Bu değişimler içinde kafi uyku almak, stresi tedvir etmek ve sigara ve alkol benzer biçimde sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmak yer alır.

İlginizi Çekebilir:  Yakıt Olarak Gıda Akıllı Beslenmeyle Hayatınıza Enerji KatınBeslenmenin vücudunuza ve zihninize enerji verme gücü.

Zayıflamaya çalışıyorsanız, diyetinizde ve hayat tarzınızda kademeli değişimler yapmanız önemlidir. Bu değişimler sıhhatli bir halde zayıflamanıza ve verdiğiniz kiloyu korumanıza destek olacaktır.

Beslenme ve Hamilelik

Hamilelik esnasında bir kadının beslenme gereksinimleri mühim seviyede artar. Bunun sebebi, fetüsün hızla büyümesi ve muntazam bir halde gelişmesi için oldukça fazla besine gereksinim duymasıdır. Gebe bir bayan, kucak dolusu meyve, sebze, tam tahıl ve yağsız protein içeren sıhhatli ve dengeli bir rejimle beslenmelidir. Ek olarak doymuş yağ, kolesterol ve sodyum payı yüksek yemekleri yemekten kaçınmalıdır.

Gebe bayanlar için en mühim gıdalardan bazıları şunlardır:

  • Folat
  • Ütü
  • Kalsiyum
  • D vitamini
  • Protein

Folat, fetüsün beyin ve omuriliğinin gelişimi için önemlidir. Demir, kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gereklidir. Kalsiyum, fetüsün kemik ve dişlerinin gelişimi için önemlidir. D vitamini, kalsiyum emilimi için gereklidir. Protein, dokuların büyümesi ve onarımı için gereklidir.

Gebe bir bayan, hamilelik esnasında beslenme gereksinimleri hakkındaki doktoruyla konuşmalıdır. Doktoru, onun gereksinimlerini ve fetüsünün gereksinimlerini karşılayacak bir rejim planı oluşturmasına destek olabilir.

IX. Çocuklarda Beslenme

Evlatların muntazam bir halde büyümeleri ve gelişimleri için muhtelif besinlere gereksinimleri vardır. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç ve meyve benzer biçimde besinlerde bulunurlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemiş benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar da vücut için gereklidir. Vitaminleri emmeye, enerji sağlamaya ve organları korumaya destek olurlar. Tereyağı, yağlar ve avokado benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar.

Vitaminler ve mineraller de iyi esenlik için gereklidir. Vücudun muntazam çalışmasına ve hastalıklardan korunmasına destek olurlar. Vitaminler ve mineraller meyveler, sebzeler ve tam tahıllar dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunur.

Çocuğunuzun gereksinim duyduğu gıdaları aldığından güvenilir olmak için, ona muhtelif yiyecekler içeren dengeli bir rejim vermek önemlidir. Ek olarak, çocuklar için beslenme hakkındaki daha çok data için çocuğunuzun doktoruyla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşebilirsiniz.

S: Besinlerin değişik türleri nedir?

A: Altı ana gıda türü vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su.

S: Her besinden günde ne kadar yemem gerekiyor?

A: Her bir gıda maddesinin tavsiye edilen günlük alımı (RDI), yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize bağlı olarak değişmiş olur. Her bir gıda maddesinin RDI'tepsi USDA internet sayfasında bulabilirsiniz.

S: Sağlıklı beslenme ipuçları nedir?

A: İşte sıhhatli beslenmeye dair birkaç ipucu:

  • Muhtelif meyve, sebze ve tam tahıllı mamüller tüketin.
  • İşlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların tüketimini sınırlayın.
  • Dışarıda yiyecek yediğinizde sıhhatli tercihler yapın.
  • Evde daha oldukça yiyecek pişirin.
  • Yiyecek seçimlerinize dikkat edin ve yavaş yiyin.

Utku Özbek, dijital dünyaya olan ilgisi ve yazı yazma tutkusuyla tanınan bir içerik üreticisidir. Teknoloji, yaşam tarzı ve kişisel gelişim gibi alanlarda derinlemesine bilgi sahibi olup, bu birikimini huivy.com'da paylaşıyor. Okuyucularına kaliteli ve özgün içerikler sunarak, onların bilgiye ulaşmalarına ve hayatlarını daha verimli hale getirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

  • Toplam 144 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Beslenme Kodunu Çözmek Optimum Sağlık Bilimine Derinlemesine Bir Bakış

Beslenme 6 saat önce

İçindekilerBeslenmenin ÖnemiDeğişik Beslenme TürleriSıhhatli Bir Rejim Iyi mi YapılırHayatın Değişik Evrelerinde BeslenmeSporcular İçin BeslenmeII. Beslenmenin ÖnemiIII. Değişik Beslenme TürleriIV. Sıhhatli Bir Rejim Iyi mi YapılırV. Hayatın Değişik Evrelerinde BeslenmeVI. Muayyen Rahatsızlıklara Haiz Kişiler İçin BeslenmeVII. Muayyen Rahatsızlıklara Haiz Kişiler İçin BeslenmeVIII. Beslenme ve Rahatsızlık ÖnlemeKayıtlı Bir Diyetisyen Iyi mi Bulunur Beslenme Kodunu Çözmek: Sağlığa Derinlemesine Bir Bakış Beslenme, vücudumuzun muntazam emek vermesi için yemekleri alıp kullanma sürecidir. Genel sağlığımız ve refahımız için önemlidir ve bağışıklık sistemimizden ruh halimize kadar her şeyde rol oynar. Bu yazıda beslenme bilimine derinlemesine bir dalış yapacağız. Vücudumuzun gerekseme duyduğu değişik gıda türlerini, sıhhatli bir diyetin iyi mi yapılacağını ve beslenmenin sağlığımızı iyi mi etkileyebileceğini inceleyeceğiz. Ek olarak beslenmeyle alakalı son incelemelerden kimilerini ve beslenmenin muayyen rahatsızlıkları önlememize ya da tedavi etmemize iyi mi destek olabileceğini tartışacağız. Beslenmenin Önemi Beslenme, genel sağlığımız ve refahımız için eğer olmazsa olmazdır. İşlev görmek için gerekseme duyduğumuz enerjiyi sağlar, hücrelerimizi […]

Karbonhidratların Parlaklığı İçten Gelen Işıltılı Sağlığı AteşlerKarbonhidratların en iyi sağlık ve refahınıza ulaşmanıza nasıl yardımcı olabileceğinin bilimi.

Beslenme 5 gün önce

İçindekilerII. Karbonhidrat Rejiminin YararlarıIV. Karbonhidrat Rejiminde Yenmesi Ihtiyaç duyulan YiyeceklerV. Karbonhidrat Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerVI. Karbonhidrat Rejiminin Yan TesirleriVII. Karbonhidrat Diyetini Takip Etmek İçin İpuçlarıVIII. Karbonhidrat Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar IX. II. Karbonhidrat Rejiminin Yararları III. Karbonhidrat Rejimi Nasıl Uygulanır IV. Karbonhidrat Rejiminde Yenmesi Ihtiyaç duyulan Yiyecekler V. Karbonhidrat Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yiyecekler VI. Karbonhidrat Rejiminin Yan Tesirleri VII. Karbonhidrat Diyetini Takip Etmek İçin İpuçları VIII. Karbonhidrat Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar IX. Sıkça Sorulan Mevzular Hususiyet Tarif Karbonhidratlar Karbonhidratlar vücuda enerji elde eden bir gıda türüdür. Ekmek, makarna, pirinç ve meyveler benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar. Sağlık Karbonhidratlar iyi sağlık için gereklidir. Vücuda enerji sağlar, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur ve sıhhatli sindirimi destek sunar. Beslenme Karbonhidratlar sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır. Enerji, vitamin, mineral ve lif sağlarlar. Işıltılı sağlık Karbonhidrat içeren sıhhatli bir rejim yiyecek, parlak sağlığı desteklemeye yardımcı olabilir. Bu, sıhhatli […]

Yakıt Olarak Gıda Akıllı Beslenmeyle Hayatınıza Enerji KatınBeslenmenin vücudunuza ve zihninize enerji verme gücü.

Beslenme 1 hafta önce

İçindekilerII. Gıda grupları ve önemleriIII. Besinler ve vücuttaki rolleriIV. Sıhhatli bir rejim iyi mi yapılır?V. Bütçenize müsait sıhhatli beslenme ipuçlarıVI. Yaygın beslenme mitleriVII. Gıda güvenliği ipuçlarıRestoranlarda sıhhatli seçimler iyi mi yapılır?IX. Hususi popülasyonlara yönelik beslenme Sıhhatli Beslenme ve Hayatınıza Enerji Katma Sıhhatli bir rejim yapmak, genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biridir. Sıhhatli bir rejim, sıhhatli bir kiloyu korumanıza, kalp hastalığı ve kanser benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza ve ruh halinizi ve enerji seviyenizi iyileştirmenize destek olabilir. Daha sıhhatli beslenmek ve hayatınıza enerji katmak istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var: Bol bol meyve ve sebze tüketin. Meyve ve sebzeler, sıhhatli bir hayat için lüzumlu olan vitaminler, mineraller ve liflerle doludur. Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin. Tam tahıllar, yedikten sonrasında tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilecek iyi bir lif deposudur. Sağlıksız yağları sınırlayın. Doymuş ve trans yağlar benzer biçimde sağlıksız yağlar, kalp hastalığı ve öteki sıhhat […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele