Meditasyon, binlerce senedir mevcud sade uygulamadır. Bütün ağabey dinlerde ve içsel geleneklerde bulunur ve bütün kültürlerden ve geçmişlerden gelen insanoğlu tarafınca uygulanır.
Birnice değişik meditasyon türü vardır, sadece tamamı hissedar sade hedefi paylaşır: uygulayıcının bağırsak sulh ve rahatlık durumuna ulaşmasına destek bulunmak. Meditasyon, stresi azaltmaya, odağı iyileştirmeye ve rahatlık duygusunu isteklendirme etmeye destek muhtemelen.
Meditasyon zamanı ince ve karmaşıktır, sadece koca medeniyetinin yeryüzü cındır günlerine büyüklüğünde uzanabilir. Çaput Hindistan’bile meditasyon, Hindu dininin karabaş kastı Brahminler tarafınca uygulandı. Brahminler, meditasyonun ahiretyolculuğu ve yine doğuş döngüsünden reha elde etmeye destek olabileceğine inanıyordu.
MÖ 6. yüzyılda Buda, bayak Budizm olarak malum sade meditasyon sistemi öğretmeye başladı. Buda, meditasyonun muhteşem sade vukuf ve sevecenlik durumu olan aydınlanmaya erkân açabileceğini öğretti.
MÖ 1. yüzyılda, Çinli felsefeci Lao Tzu, bayak Taoizm olarak malum sade meditasyon sistemi geliştirdi. Taoizm, meditasyonun sade Wu-wei durumuna yahut kolay eylemlere ulaşmaya destek olabileceğini öğretir.
MS 5. yüzyılda, Hintli felsefeci Nagarjuna bayak Mahayana Budizmi olarak malum sade meditasyon sistemi geliştirdi. Mahayana Budizm, meditasyonun gerçekliğin reel doğasının gerçekleşmesine erkân açabileceğini öğretir.
MS 11. yüzyılda, Güldürü Mutasavvıf Mystic Rumi, bayak Sufizm olarak malum sade meditasyon sistemi geliştirdi. Sufizm, meditasyonun Allah ile sade ilişki durumuna ulaşmaya destek olabileceğini öğretir.
MS 15. yüzyılda, Hıristiyan rahip Thomas Merton bayak Hıristiyan hatır olarak malum sade meditasyon sistemi geliştirdi. Hıristiyan hatır, meditasyonun Allah ile henüz sade münasebet kurmaya destek olabileceğini öğretir.
Zaman, meditasyon bütün hayattaki insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır. Henüz rahat, sevinçli ve tatminkar yaşamlar yaşamamıza destek olabilecek kuvvetli sade araçtır.
Hususiyet | Yanıt |
---|---|
Meditasyon | Sade ferdin ilgi ve farkındalığı terbiyevermek amacıyla farkındalık, gevşeme yahut yoga şeklinde sade yöntem kullandığı sade tatbik. |
Meditasyon | Meditasyon binlerce senedir dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır. |
Durgunluk | Akım yahut faaliyetin olmadığı sade mevcudiyet durumu. |
Adaçayı | Data ve deneyimlerine elit hakim sade birey. |
Moral | Maddesel yahut fizyolojik şeylerden artma cankuşu yahut ruhla ilgilenmenin kalitesi. |
İi. Meditasyon türleri
Gelişigüzel biri kendine has yararları ve uygulamaları olan birnice değişik meditasyon türü vardır. Yer münteşir meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:
- Farkındalık Meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana Meditasyonu
- Kadın Meditasyonu
- Kundalini Yoga Meditasyonu
Gelişigüzel sade meditasyon türünün kendine has yararları ve uygulamaları vardır. Mesela, farkındalık meditasyonu çoğu zaman odağı ve konsantrasyonu kaldırmak amacıyla kullanılırken, çok meditasyon çoğu zaman stres ve kaygıyı düşürmek amacıyla kullanılır.
Sizin amacıyla yeryüzü müsait olanı çıkarmak amacıyla değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek önemlidir. Meditasyon yapmanın doğru veya yanlış sade yolu yoktur ve yeryüzü mühim öz, afiyet aldığınız ve kolay ve merkezlenmiş hissetmenize destek olan sade tatbik bulmaktır.
İi. Meditasyon türleri
Gelişigüzel biri kendine has yararları ve uygulamaları olan birnice değişik meditasyon türü vardır. Yer münteşir meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:
- Farkındalık Meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana Meditasyonu
- Yoga nidra
- Qigong
- Tai Chi
Sizin amacıyla doğru olan meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize asılı olacaktır. Meditasyonda yeniyseniz, hoşunuza giden ve sizinle yankılanan sade adet bulana büyüklüğünde değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek âlâ sade fikirdir.
Çevrimiçi kontrol yaparak yahut mevzuyla alakalı betik yahut makaleler okuyarak değişik meditasyon türleri hakkındaki daha çok informasyon edinebilirsiniz. Mahalli topluluğunuzda maruz birnice değişik meditasyon dersi ve imalathane türü dahi bulabilirsiniz.
İi. Meditasyon türleri
Gelişigüzel biri kendine has yararları ve uygulamaları olan birnice değişik meditasyon türü vardır. Yer münteşir meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:
- Farkındalık Meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana Meditasyonu
- Kadın Meditasyonu
- Kundalini Yoga Meditasyonu
Gelişigüzel sade meditasyon türünün kendine has yararları vardır ve sizin amacıyla yeryüzü âlâ meditasyon türü bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize asılı olacaktır. Meditasyonda yeniyseniz, hoşunuza giden ve sizinle yankılanan sade adet bulana büyüklüğünde değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek âlâ sade fikirdir.
İşte yeryüzü münteşir meditasyon türlerinden kimilerine çelimsiz sade göz:
Farkındalık meditasyonu, mühim zamana odaklanan sade tarz meditasyondur. Farkındalık meditasyonunda, sükunet içinde oturup nefesinize, vücudunuza yahut düşüncelerinize odaklanırsınız. Farkındalık meditasyonu, stresi azaltmanıza, cankuşu halinizi iyileştirmenize ve odağınızı artırmanıza destek muhtemelen.
Transandantal meditasyon, sade mantrayı sükunet içinde kendinize tekrarlamayı içeren sade meditasyon türüdür. Transandantal meditasyon, rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve odağınızı iyileştirmenize destek muhtemelen.
Vipassana meditasyonu, düşüncelerinizi ve duygularınızı yargılamadan gözlemlemeyi içeren sade meditasyon türüdür. Vipassana meditasyonu, kendiniz ve çevreniz hakkındaki daha çok farkındalık geliştirmenize destek muhtemelen.
Kadın meditasyonu, kolay sade konumda oturmayı ve nefesinize odaklanmayı içeren sade tarz meditasyondur. Kadın meditasyonu, rahatlamanıza, stresi azaltmanıza ve odağınızı iyileştirmenize destek muhtemelen.
Kundalini yoga meditasyonu, zikretme, soluk egzersizleri ve fizyolojik hareketleri içeren sade tarz meditasyondur. Kundalini Yoga Meditasyonu, içsel enerjinizle irtibat kurmanıza ve umumi refahınızı geliştirmenize destek muhtemelen.
Bunlar bulunan olan birnice değişik meditasyon türünden bir tek birkaçıdır. Meditasyon hakkındaki daha çok informasyon yapmak istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birnice abide mevcut. Meditasyon derslerini mahalli yoga stüdyosunda yahut camia merkezinizde dahi bulabilirsiniz.
V. Meditasyonda münteşir yanlışlar
Meditasyon, hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel esenlik amacıyla yararlı olabilecek sade uygulamadır. Aynı zamanda, meditasyonun anda faydalarını elde etmenizi engelleyebilecek hissedar yanlışlar yapmaktan çekimsenmek önemlidir.
İşte meditasyon yaparken kaçınılması ihtiyaç duyulan ilkokul münteşir galat:
-
Kendinizi meditasyon meydana getirmeye zorlamaya gitmek
-
Fazlaca ince vakit meditasyon akdetmek
-
Zihnini temizlemeye çalışıyorum
-
Kendini oldukca tenkit
-
Fazlaca Umuyorum
Meditasyonda yeniyseniz, usulca adım atmak ve zamanla meditasyon seanslarınızın uzunluğunu az az arttırmak önemlidir. Meditasyon seansınızın süresi süresince koruyabileceğiniz kolay sade durum çıkarmak bile önemlidir.
Meditasyon yaptığınızda, zihninizin dolaşması doğaldır. Zihninizi odaklanmaya zorlamaya gitmek adına, düşüncelerinizi akseptans edin ve bırakın. Zaman içinde, henüz ince vakit odaklanmak amacıyla zihninizi eğitebilirsiniz.
Kendinize alın sabırlı bulunmak ve meditasyondan oldukca artık beklememek önemlidir. Meditasyonun yararları süre ve tatbik ile ati.
VI. Becerikli başlayanlar amacıyla meditasyon
Meditasyon, hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel esenlik amacıyla bir dizi yararları olduğu yayınlanan sade uygulamadır. Stresi azaltmaya, odağı iyileştirmeye ve gevşemeyi artırmaya destek muhtemelen. Meditasyonda yeniyseniz, evde yapılabilecek birtakım bayağı uygulamalarla adım atmak faydalı muhtemelen.
İşte cesur başlayanlar amacıyla dar dayanak:
- 5-10 an kolay oturabileceğiniz ağızsız sade arazi bulun.
- Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
- Aheste ve içten iç ve bayır soluk karşı.
- Soluk alırken, aklınıza gelen rastgele sade fikir yahut endişeyi bırakın.
- Meditasyon seansınız süresince nefesinize odaklanmaya bitmeme edin.
İlk meditasyon meydana getirmeye başladığınızda kendinize sabırlı bulunmak önemlidir. Zihninizi iyi mi temizleyeceğinizi ve nefesinize iyi mi odaklanacağınızı sanmak birazcık süre alabilir. Aynı zamanda, pratikle, meditasyonun yararlarından yararlanabileceksiniz.
Meditasyon hakkındaki daha çok informasyon yapmak istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birnice abide mevcut. Topluluğunuzda dersler ve atölyeler dahi bulabilirsiniz.
Vii. Gelişmiş uygulayıcılar amacıyla meditasyon
Meditasyon, gelişigüzel deneyime haiz insanoğlu amacıyla yararlı olabilecek sade uygulamadır. Meditasyonun temellerine aslına bakarsanız tanış olanlar amacıyla, uygulamanızı sade sonraki seviyeye taşımanın dar yolu vardır.
Bunu yapmanın sade yolu, meditasyon seanslarınızın uzunluğunu arttırmaktır. Zamanla usulca adım atmak ve oturumlarınızın uzunluğunu az az arttırmak mühim olsa bile, tertipli tatbik henüz ince meditasyonlar amacıyla lüzumlu konsantrasyonu ve odaklanmayı geliştirmenize destek olacaktır.
Meditasyon uygulamanızı derinleştirmenin sade ayrıksı yolu bile değişik meditasyon türlerini denemektir. Gelişigüzel biri kendine has yararları olan birnice değişik meditasyon türü vardır. Değişik meditasyon türlerini deneyerek, sizin amacıyla yeryüzü etken olan ve arzu ettiğiniz neticeleri elde etmenize destek olanları bulabilirsiniz.
En son, meditasyonun hayat boyu sade tatbik bulunduğunu anımsamak önemlidir. Özdeş öteki bütün beceriler şeklinde, geliştirmek süre ve gayret gerektirir. Aynı zamanda, tertipli tatbik ile, hayatınızı dönüştürebilecek ve sade meditasyon seviyesine ulaşabilirsiniz.
VIII. Meditasyon ve diyanet
Meditasyon yüzyıllardır birnice değişik dini gelenekte uygulanmaktadır. Birtakım geleneklerde, meditasyon tanrısal ile irtibat kurmanın yahut aydınlanmaya ulaşmanın sade yolu olarak görülür. Öteki geleneklerde, meditasyon stresi azaltmanın, odağı iyileştirmenin ve refahı isteklendirme etmenin sade yolu olarak görülür.
Bütün dinler tarafınca önde gelen birnumara sade meditasyon tanımı yoktur. Aynı zamanda, değişik dini geleneklerde meditasyona baktığımızda ortaya çıkan birtakım münteşir temalar vardır. Işte temalar şunları ihtiva eder:
Konsantrasyon: Meditasyon çoğu zaman soluk yahut mantra şeklinde birnumara sade nesneye odaklanmayı ihtiva eder. Işte, zihni susturmaya ve asude ve sulh duygusunu isteklendirme etmeye destek muhtemelen.
Farkındalık: Meditasyon, düşüncelerimiz, duygularımız ve bedensel hislerimizin daha çok bilincinde olmamıza bile destek muhtemelen. Işte, kendimize ve başkalarıyla ilişkilerimiz hakkındaki daha çok informasyon verebilir.
Akseptans: Meditasyon, kuvvet olsa dahi kendimizi ve koşullarımızı akseptans etmemize destek muhtemelen. Işte, henüz ağabey sade sulh ve saadet duygusuna erkân açabilir.
Meditasyon dini inancın yerini almasa bile, içsel gelişme ve büyüme amacıyla kuvvetli sade enstruman muhtemelen. İçsel benliklerimizle irtibat kurmamıza ve hayatlarımızda henüz ağabey mana bulmamıza destek muhtemelen.
Meditasyonun değişik dini geleneklerde iyi mi kullanıldığına müstenit birtakım örnekler:
Budizm: Budizm’dahi meditasyon aydınlanmaya ulaşmanın sade yolu olarak görülür. Budistler, meditasyonun dünyayı henüz net görmemize ve gerçekliğin reel doğasını anlamamıza destek olabileceğine inanıyorlar.
Hinduizm: Hinduizm’dahi meditasyon tanrısal ile irtibat kurmanın sade yolu olarak görülür. Hindular, meditasyonun Allah’nın varlığını deneyimlememize ve içsel içgörü kazanmamıza destek olabileceğine inanıyor.
İslam: İslam’bile meditasyon Tanrı ile irtibat kurmanın sade yolu olarak görülür. Müslümanlar, meditasyonun zihinlerimize odaklanmamıza ve Tanrı’ı hatırlamamıza destek olabileceğine inanıyorlar.
Hıristiyanlık: Hıristiyanlıkta meditasyon Allah ile irtibat kurmanın sade yolu olarak görülür. Hıristiyanlar, meditasyonun Allah’kâfi yaklaşmamıza ve bizlere olan sevgisini anlamamıza destek olabileceğine inanıyorlar.
Dini inançlarınız mutlaka, meditasyon şahsi gelişme ve büyüme amacıyla kuvvetli sade enstruman muhtemelen. İçsel benliklerimizle irtibat kurmamıza, hayatlarımızda henüz ağabey mana bulmamıza ve henüz rahat ve şefkatle yaşamamıza destek muhtemelen.
Meditasyonun fizyolojik ve zihinsel esenlik üstünde bir dizi pozitif tesirleri olabileceğini yayınlayan büyüyen sade ilmi inceleme grubu vardır. Araştırmada belgelenen meditasyonun birtakım yararları şunlardır:
- Azaltılmış stres ve endişe
- Gelişmiş cankuşu ve refahı
- Artan biçim ve konsantrasyon
- Geliştirilmiş aymazlık kalitesi
- Azaltılmış acı
- Geliştirilmiş muafiyet fonksiyonu
- Ihtisas hastalığı ve felç riskinin azalması
- Birtakım kanser türlerinin azaltılmış riski
Meditasyonun etkilerinin kişiden kişiye değiştiğini göstermek önemlidir. Birtakım insanoğlu çabucak faydalar yaşayabilirken, diğerlerinin neticeleri görmesi henüz ince sürebilir. Ek olarak sizin amacıyla doğru olan sade meditasyon uygulaması çıkarmak ve anda yararları aramak amacıyla bir müddet ona asılı yaşamak bile önemlidir.
Meditasyon bilimi hakkındaki daha çok informasyon yapmak istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde bulunan olan bir takım abide vardır. Mevzuyla alakalı bir takım betik ve yazı dahi bulabilirsiniz.
S: Meditasyon nelerdir?
C: Meditasyon, zihni sade zihinsel sükûnet ve netlik durumuna aksetmek amacıyla birnumara sade bilinçlilik, fikir yahut etkinliğe odaklanmayı içeren sade uygulamadır.
S: Meditasyonun yararları nedir?
C: Meditasyonun stresi düşürmek, odağı kaldırmak ve yaratıcılığı çoğaltmak şeklinde bir dizi yararları olduğu gösterilmiştir.
S: Iyi mi meditasyon yaparım?
C: Meditasyon yapmanın birnice değişik yolu vardır, sadece birtakım esas adımlar benimsenmek amacıyla ağızsız sade arazi çıkarmak, arınmak ve dikkatinizi nefesinize odaklamaktır.
0 Yorum